ŠPANIJA

Suarez reagovao na dolazak Aguera u Barcelonu

Argentinac nasljednik Urugvajca

Suarez: Predvodio Atletiko do titule u La Ligi. TWITTER

E. Ćosić

1.6.2021

Napadač Atletiko Madrida Luis Suarez ljetos je napustio Kamp Nou, a Barcelona je sezonu poslije dovela Serhija Aguera (Sergio) kao njegovu zamjenu, uprkos što se to kosi s klupskom politikom. Naime, 33-godišnji Aguero je dobio dvogodišnji ugovor, a sezonu prije Suarez je "otjeran" jer nije želio potpisati ponuđeni ugovor na još samo jednu godinu.

Suarez se potom skrasio na Vanda Metropolitanu, a bio je jedan od heroja sjajne sezone Atletika Madrida u kojoj su Jorgandžije na kraju došle i do naslova prvaka Španije, tik ispred nosa gradskom rivalu Realu. Sjajni Urugvajac je na 38 odigranih utakmica u prvenstvu postigao 21 gol uz tri asistencije.

- Upoznati najbolje je uvijek ozbiljan izazov. Kun odavno igra na najvišem nivou i dao je važan doprinos svim ekipama u kojima je bio. Biće mu sjajno da igra sa najboljim na svijetu. On je prijatelji sa Mesijem. Vidio sam Serhija na roštilju kod Lea. Vrlo sam sretan zbog njega i zbog Barcelone koja je dobila takvog napadača. Aguero je sjajan igrač - komentar je Suareza na dolazak Aguera u Barcelonu.

Aguero je proveo deset godina u Mančester sitiju, a zanimljivo da se za Englesku otisnuo iz Atletiko Madrida, tima čije boje trenutno brani Luis Suarez s kojim su ga fudbalski sladokusci često upoređivali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.