SARAJEVO

Zašto je ambasador Katara posjetio NSBiH

Njegovu ekselenciju u „kući fudbala“ u Sarajevu dočekao je predsjednik NSBiH Vico Zeljković sa saradnicima, saopćeno je iz NSBiH.

S današnjeg prijema u NSBiH. NSBiH

Piše: G. Šumar

2.6.2021

Ambasador Katara u Bosni i Hercegovini, H.E. Sultan bin Ali Al-Khater danas je posjetio Nogometni savezu BiH.

- Njegovu ekselenciju u „kući fudbala“ u Sarajevu dočekao je predsjednik NSBiH Vico Zeljković sa saradnicima, saopćeno je iz NSBiH.

Na sastanku akcenat je stavljen na uspostavljanju međusobne saradnje u narednom periodu, kao i odigravanja prijateljskih utakmica naše reprezentacije sa selekcijom Katara. Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine će biti održano upravo u ovoj zemlji, a reprezentacija Bosne i Hercegovine će nastojati da kroz kvalifikacije ostvari svoj drugi plasman na Mundijal.

- Predsjednik Zeljković je ambasadoru Katara prezentovao stategiju razvoja NSBiH za period 2021.-2025. godina, kao i projekte Saveza u narednom periodu. H.E. Sultan bin Ali Al-Khater je pokazao veliko interesovanje za infrastrukturne projekte NSBiH u narednom periodu, uz iskazano zadovoljstvo prezentiranim planovima koji su garancija za budućnost fudbala u BiH. Ambasador Al-Khater je poželio sreću našoj reprezentaciji u narednim utakmicama kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine uz želju da se naša reprezentacija plasira na najveću svjetsku smotru fudbala, istaknuto je iz kuće bh. fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.