ENGLESKA

Nezapamćena čistka: Tuhel otpisao čak 11 fudbalera

Trener Čelzija pravi rokade u rosteru

Tuhel: Želi napraviti tim od kojeg će svi strepiti. ARHIV

E. Ćosić

2.6.2021

Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) trener novog evropskog prvaka Čelzija imat će pune ruke posla u ljetnom prelaznom roku kada će nastojati ojačati svoj tim. Njemački stručnjak je spremio listu želja na kojoj su četiri imena, dok je otpisao čak 11 fudbalera, pišu engleski mediji.

Nekoliko igrača je već spakovalo kofere sa Stemford Bridža. Fikajo Tomori (Fikayo Tomori) će ostati u Milanu koji će otkupiti njegov ugovor, Ros Barkli (Ross Barkley) će također otići, a među prekriženima su i Olivije Žiru (Olivier Giroud) i Tejmi Abraham (Tammy). Otpisana su i dva omladinca Bili Gilmor (Billy Gilmour) i Konor Galager (Connor Gallagher), a Tuhel se planira riješiti i zaboravljenih Emersona, Zapakoste (Zappacosta), Loftus Čika (Loftus-Cheek) i Bakajoka (Bakayoko). 

Pojedini mediji su prenijeli vijest kako bi na transfer listu mogao i Kristijan Pulišić (Christian), ali teško je očekivati da će se trener londonskih Plavaca olako riješiti sjajnog krilnog fudbalera. Ima Tuhel četiri želje. Njemački stručnjak je odredio koje pozicije želi pojačati, a prema pisanju engleskih medija to su mjesto napadača, veznjaka, štopera i bočnog fudbalera.

Tamošnji mediji nisu objavili imena igrača koje bi Tuhel rado vidio na Stemford Bridžu. Navodno, u narednih nekoliko dana Tuhel bi trebao potpisati novi ugovor. Trenutni ga za londonski tim veže do ljeta naredne godine, ali Abramovič (Abramovich) želi "zaključati" sjajnog trenera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.