REPREZENTACIJA

Loša igra reprezentacije BiH, Šehić spasio "Zmajeve"

Na Grbavici odigrali 0:0 protiv Crne Gore

Remi na Grbavici. NS BiH

G. Šumar

2.6.2021

Naša fudbalska reprezentacija remizirala (0:0) je s Crnom Gorom, te tako nastavila dugi niz bez pobjede. Posljednji put smo se radovali, podsjetimo, davno – 18. novembra 2019. godine u Vaduzu (Lihtenštajn – BiH 0:3 – kvalifikacije za Euro 2020)

Prvi je zaprijetio naš tim u 4. minuti preko Radeta Kruniće, čiji je šut s ivice šesnaesterca izblokiran, a odbijenu loptu Darko Todorović šalje visoko preko gola. S druge strane, gosti su prvi put ugrozili gol Ibrahima Šehića nakon prekida u 9. minuti…



Prečka Crnogoraca

U 11. minuti stoper Crnogoraca Žarko Tomašević odlično je skočio poslije kornera i sa desetak metara zakucao loptu u našu prečku. Sedam minuta kasnije Nalić je „slalomom“ napravio pometnju u odbrani gostiju, ali je na kraju izblokiran. Nedugo potom upotrebljiv centaršut Eldara Ćivića niko od naših napadača nije uspio dohvatiti i pospremiti u gol.

Napadač gostiju Fatos Bećiraj je u 23. minuti odlično reagovao na padajući centaršut s desne strane, međutim njegov šut glavom - pored ukopanog Šehića, odlazi pored stative. Tri minute kasnije Krunić izbacuje Nalića jedan na jedan s golmanom Crnogoraca, no njegov plasirani šut odlazi pored suprotne stative.

Krunić je u 32. minuti odlično reagovao glavom na centaršut Ćivića, no golman naših komšija je krajnjim naporom izvadio loptu ispod prečke. U narednom napadu Šehić je odlično reagovao kao libero i presjekao dubinsku loptu u prazan prostor. Naš golman je ispravio i grešku Jovičića, kada je Bećiraj krenuo na njega jedan na jedan.


Dva zicera gostiju

Ravnopravno prvo poluvrijeme zaključeno je polušansom opasnog Vladimira Jovovića.

Nastavak meča otvoren je šansom gostiju u 55. minuti, kada je prizemna povratna lopta s lijevog krila prošla kroz naš peterac. Pet minuta kasnije Ćivić je probio lijevi bok, te nakon lucidnog driblinga otvorio prostor za šut, ali je pucao preko gola. U 61. minuti Hadžiahmetović je isprobao šut sa dvadesetak metara, kao i Nalić četiri minute kasnije.

U 66. minuti Sead Hak Šabanović je sam izašao na Šehića i uputio lob udarac koji je završio u maloj mreži našeg gola, ali s vanjske strane mreže. Četiri minute kasnije naš golman je panterski skinuo dva zicera gostiju u jednom napadu, nakon još jedne greške Jovičića.

Finiš meča nije ponudio ozbiljniju šansu pred oba gola, osim oštrog šuta iz voleja rezerviste Luke Menala u 90. minuti nakon kornera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.