SERIJE A

Lukaku riješio sve dileme oko svoje budućnosti

Belgijski napadač sa Interom osvojio Skudeto

Lukaku: Proglašen najboljim fudbalerom Serije A. TWITTER

E. Ćosić

2.6.2021

Belgijski napadač Romelu Lukaku riješio je sve dileme oko svoje budućnosti u razgovoru za "hln.be". Napadač Intera i najbolji fudbaler Serije A u minuloj sezoni intenzivno se povezivao sa odlaskom sa Đuzepe Meace, naročito nakon što je Antonio Konte (Conte) digao sidro.

Ipak, Lukaku neće napustiti Inter, barem ne ove sezone iako su se za njegove usluge bili zainteresovani Mančester siti i Čelzi. Jedan od najboljih fudbalera belgijske reprezentacije je potvrdio kako je već obavio razgovor sa novim trenerom "Nerazura" Simoneom Inzagijem (Inzaghi), te da mu je rekao kako želi ostati u Interu gdje se dobro osjeća.

- Da, ostajem. Već sam obavio razgovor sa novim trenerom. Možda to ne bih trebao reći, ali bila je to pozitivna konverzacija. Osjećam se dobro u Interu - rekao je Lukaku.



Lukaku je ove sezone za Inter odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima, a postigao je 30 golova uz deset asistencija. Belgijski reprezentativac je član "Nerazura" od ljeta 2019. godine kada je stigao iz Mančester junajteda u transferu, prema "Transfermarketu", teškom 74 miliona eura.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.