REPREZENTACIJA BIH

Nalić nakon debija: Ostvario sam san

Fudbaler Malmea danas odigrao prve minute za bh. reprezentaciju

Nalić: Jedan od boljih pojedinaca u bh. timu danas. NFSBIH

E. Ćosić

2.6.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas sa Crnom Gorom u prijateljskoj utakmici bez golova. Selektor Zmajeva Ivajlo Petev (Ivaylo) od prve minute šansu je dao trojici debitanata (Nalić, Jovičić i Beširović), a u nastavku je svoju priliku dobio i četvrti debitant Damir Sadiković.

Uprkos slabijoj partiji koja nije prekinula crni niz bh. selekcije - 12 utakmica bez pobjede, razloga za zadovoljstvo imala su četvorica debitanata, jer svaki fudbaler sanja da zaigra za svoju domovinu, pa makar to bila i prijateljska utakmica pred praznim tribinama. Takvog mišljenja je i Adi Nalić, koji je, kako kaže, ispunio svoj san današnjom utakmicom.

- Bilo je malo i treme jer sam bio u početnoj postavi, ali kasnije sam se osjećao dobro. Ostvario mi se san da dobijem poziv te da upišem i prvi nastup. Zadovoljan sam minutažom, kao i igrom ali znam da se uvijek može i treba više dati. Šteta je što nije bilo golova i što nismo večeras pobijedili - rekao je Nalić koji je igrao do 84. minute kada ga je zamijenio Luka Menalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.