ZMAJEVI

Debitanti o prijateljskoj utakmici s Crnom Gorom: Ispunjen san

Bio je to poseban treutak za mene i ponosan sam zbog debija za A tim, rekao je Jovičić

Jusuf Gazibegović. NSBiH

Piše: G. Šumar

3.6.2021

U prijateljskom fudbalskih selekcija BiH i Crne Gore (0:0) četiri igrača su upisala prvi nastup za "Zmajeve". Napadač Adi Nalić je nakom utakmice izjavio da mu je žao što bh. tim nije ostvario pobjedu, a pored njega debitovali su Aleksandar Jovičić, Damir Sadiković i Jusuf Gazibegović.

- Bio je to poseban treutak za mene i ponosan sam zbog debija za A tim, rekao je Jovičić, koji je odigrao čitav meč, te dodao:

Nismo zadovoljni rezultatom

- Što se igre tiče, moglo je i bolje. Nismo zadovoljni rezultatom, ali nadam se da će u narednom periodu biti bolje. Dobro smo ušli u utakmicu, ali smo kasnije griješili u predaji lopte, dok je protivnik dobro stajao na terenu. Iz naših grešaka oni su stvorili nekoliko prilika i na našu sreću Ibrahim Šehić je bio na visini zadatka. Imali smo i mi neke svoje prilike, ali treba nam još vremena da se uigramo.

Veznjak Sadiković je u igru ušao u 54. minuti.

- Za mene je ovaj debi poseban jer sam prvi nastup za nacionalni tim ostvario na stadionu gdje sam počeo svoju ozbiljniju karijeru i gdje sam proveo dosta vremena. Sigurno da ću se sjećati ovog trenutka čitav život. Što se mog nastupa tiče, mislim da je bilo korektno. Zaista sam imao želju i htjenje, ali žao mi je što generalno nismo pokazali više protiv Crne Gore. Protivnik je bio konkretniji, ali ne može se reći da su nas baš nadigrali. Imali smo i mi par situacija za gol, tako da je neriješeno vjerovatno i najrealniji rezultat, rekao je Sadiković.


Moj san se ispunio

Sretan zbog debija je i bočni igrač Gazibegović.

- Neopisiv je osjećaj koji sam imao u trenutku kad sam ulazio u igru. Moj san se ispunio. Žao mi je što nismo ostvarili bolji rezultat, dopustili smo previše šansi protivniku. Nismo bili baš na nivou, ali prvi put smo zajedno u ovom sastavu pa je u neku ruku to moglo i da se očekuje. Bez obzira na to, smatram da imamo kvalitet i da protiv Danske možemo biti samo bolji. I ja mogu puno bolje, ali ponosan sam zbog debija i nadam se da ću imati još prilika da pokažem šta znam, zaključio je Gazibegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.