FINALE KUPA

Haos u Izraelu: Sudija jedva došao do VAR monitora, pa poništio gol u 115. minuti

Makabi osvojio 24. trofej Kupa

Izrael: Sudija jedva došao do monitora. SCREENSHOT

E. Ćosić

3.6.2021

Pravi haos u finalu izraelskog Kupa između Makabija i Hapoela, a na kraju su se radovali fudbaleri Makabija kojima je ovo 24. put da osvajaju takmičenje, dok Hapoel devet godina ne zna za osvajanje Kupa.

"Ulje na vatru" već dramatičnom finalu za trofej dodala je situacija iz 115. minute kada je Hapoel došao do pogotka za 2:2, a onda je sudija signalizirao da će ići pogledati usporeni snimak zbog navodnog prekršaja na centru koji je prethodio akciji za poravnanje. 

Kad su igrači Hapoela vidjeli da sudija ide prema monitoru potpuno su izgubili živce. Jedan od njih je u naletu bijesa razbio flašu s vodom i pritom polio sudiju pred kojeg su uskoro stali svi igrači i ljudi s Hapoelove klupe, predvođeni trenerom tima. Prepriječili su mu put do monitora, a nakon nekoliko trenutaka su se povukli i dopustili mu da pogleda snimku, nakon čega je Hapoelov pogodak poništen zbog visoko podignute noge fudbalera tima.

Nakon što je signalizirao da je gol poništen, sudiju su opet opkolili igrači i treneri Hapoela i počeli ga čak i naguravati. Sudija je odolio svim pritiscima, a onda je pokazao dva crvena kartona i nekako završio utakmicu koju je produžio za osam minuta.

Hapoel - Makabi 2:1 (Kohen 73', Hernandez 96' / Altman 31')



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.