ŠOKANTNA IZJAVA

Predsjednik Valensije: Moramo dići cijenu ulaznica, ako budu jeftinije bit će manje posjete

Iskrivljeno poimanje ponude i potražnje prvog čovjeka "Šišmiša" sa Mestalje

E. Ćosić

Murti: Predsjednik Valensije od 2017. godine

Foto: TWITTER


Vlasnici i predsjednici fudbalskih klubova, naročito oni koji dolaze iz SAD-a ili Azije, često iznenade određenim potezom ili izjavom. Tako je predsjednik Valensije Singapurac Anil Murti (Murthy) svojom izjavom šokirao javnost.

- Moramo stalno povećavati cijene ulaznica, jer tako naše utakmice dobijaju na vrijednosti. Kad bismo ih smanjili, one bi izgubile na važnosti te bi manje ljudi dolazilo na stadione - objašnjenje je koje je Singapurac ponudio na upit o povećanju cijene godišnjih ulaznica.

To je bio njegov način da odgovori na sve glasnije proteste protiv njega i klupskog vlasnika Petera Lime. Iza "Šišmiša" sa Mestalje je još jedna loša sezona, obzirom da su fudbaleri opstanak izborili tek u posljednjih nekoliko utakmica.

- Opsjednut sam donošenjem odluka na temelju podataka. Svake smo od prethodnih godina prodali više pretplata, iako je njihova cijena svaki put bila skuplja. Što je proizvod ekskluzivniji i skuplji, to je prodaja veća - poručio je Murti, 37. predsjednik Valensije u historiji.

Više o temi Valencia

LA LIGA
Murinjo dobio ponudu iz Španije

Više o:

Valencia La Liga
NA VRH

Podijeli članak na