REPREZENTACIJA BIH

Mlada reprezentacija bolja od Malte

Prijateljski meč odigran u Hrvatskoj

"Zmajići" slavili minimalnu pobjedu. NFSBIH

E. Ćosić

4.6.2021

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Lučkom (Hrvatska) u okviru prijateljskog meča "U-21" selekciju Malte sa 1:0. 

Iako je bh. tim imao terensku inicijativu i više loptu u svom posjedu, Maltežani su imali prvu priliku. U 12' dosuđen je jedanaesterac za igrače u crvenim dresovima, ali je golman Nikola Ćetković odbranio udarac sa bijele tačke.  Tri minute poslije Elvis Mehanović je šutirao iz povoljne pozicije, ali je golman Cain Formosa odbio loptu u korner. Nakon toga uslijedio je period grube igre protivnika, te je sudija u periodu od 19' do 22' pokazao tri žuta kartona za igrače Malte. 

Milan Savić se u 32' odlično oslobodio protivnika na 15-ak metara od protivničkog gola i šutirao, ali Formosa još jednom izbacuje loptu u korner. Amar Begić pokušava sa ivice kaznenog prostora u 36', a lopta se na petercu od defanzivaca Malte odbila pored gola. Jedini gol na utakmici postignut je u 54' kad Anes Mašić na asistenciju Davida Čavića pogađa mrežu protivnika. Osim gola u drugom poluvremenu bh. tim je stvorio još nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

- Probali smo praktično dvije postave u dva poluvremena i možemo reći da je ekipa dobro stajala na terenu. Bili smo organizovani i odigrali smo odgovorno. Kreirali smo nekoliko prilika i ostaje žal što pobjeda nije bila ubjedljivija, ali naš cilj je bio da vidimo sa čime raspolažemo i s te strane možemo biti zadovoljni prikazanim - izjavio je nakon utakmice selektor Slobodan Starčević.

Naši mladi reprezentativci će u Velikoj Gorici 7. i 11. juna odigrati utakmice protiv Katara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.