REPREZENTACIJA BIH

Zmajevi otputovali u Kopenhagen

Fudbalska reprezentacija sutra igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije Danske

Reprezentativci na aerodromu. NSFBIH

E. Ćosić

5.6.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros u Kopenhagen. Petevovu ekspediciju sutra očekuje prijateljski susret sa Dancima koji se od 18:00 sati igra na stadionu u Brondbiju.

Na raspolaganju selektoru Petevu su svi fudbaleri koji su bili u rosteru protiv Crne Gore, osim Radeta Krunića koji je u dogovoru sa bugarskim stručnjakom napustio okupljanje, a u tim se vraća Siniša Saničanin koji je prvi prijateljski meč propustio zbog potpisivanja transfera u beogradski Partizan.


Zmajevi otputovali na megdan Danskoj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

- Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjećemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Saničanin, što je dobro ali neće biti Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza - poručio je Petev i dodao:

- Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90 minute. Već smo 7-8 dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledaocima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.