ITALIJA

Poznat razlog samoubistva bivšeg mladog fudbalera Milana

Seid Visin imao je svega 20 godina

Visin u društvu Mina Raiole. TWITTER

E. Ćosić

5.6.2021

Jučer su stigle tragične vijesti iz Italije kada je nekadašnji mladi fudbaler Milana Seid Visin (20) pronađen mrtav u svom domu. Prema navodima tamošnjih medija, Visin je ostavio oproštajno pismo svojim prijateljima i rodbini u kojem je napisao kako više nije mogao podnijeti brojne rasističke uvrede.

- Nisam imigrant, usvojio me je jedan par iz Noćere, to su moji roditelji. Kao klinac sam svuda dočekivan sa osmijehom i poštovanjem, ali se sada sve promijenilo. Našao sam posao, ali sam morao da dam otkaz, jer su stariji gosti odbijali da ih ja poslužujem. Često bi komentarisali da mladi Italijani ne mogu da dobiju posao zbog takvih kao što sam ja - napisao je Visin u oproštajnom pismu.

Visin je napisao kako se pokušavao uklopiti, pa je sa ostalim vršnjacima zbijao šale o crncima i imigrantima.

- Čak sam pravio loše šale o crncima i imigrantima, da bih dokazao da nisam jedan od njih. Ali bio sam u velikom strahu. Ne tražim da me žalite, ni da me sažaljevaju, ali ne mogu više. To nije ništa u odnosu na ono što proživljavaju migranti koji rizikuju život kako bi se izbavili iz bijede i pakla Afrike, kako bi iskusili dio onoga što mi nazivamo životom - stoji u pismu.

Inače, Visin je rođen u Etiopiji 2000. godine, ali vrlo brzo je preselio u Italiju. Tamo ga je usvojila jedna porodica, da bi nekoliko godina kasnije stigao u Milan gdje je igrao za mlađe uzraste "Rosonera".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.