ITALIJA

Mihajlović: Nisam pregovarao sa drugim klubovima, ali bilo bi drugačije da su oni zvali

Srbijanski stručnjak iskreno govorio za "Gazzettu dello Sport"

Mihajlović: Normalno da bih prihvatio ponudu Intera ili Juventusa. TWITTER

E. Ćosić

5.6.2021

Dobra sezona na klupi Bolonje Siniši Mihajloviću povećala je ugled na trenerskom tržištu, pa se srbijanski stručnjak povezivao sa nekoliko klubova. Bio je u priči za Torino, Sampdoriju..., ali Mihajlović nije želio pregovarati sa drugim klubovima, osim ako ti klubovi nisu Inter i Juventus.

- Da razjasnimo odmah, nisam odvojio vrijeme za pregovore niti sam imao posla sa drugim klubovima. Kao što je generalni direktor Fenući (Fenucci) objasnio klub mi je ponudio da se sastanemo 1. juna i razgovaramo o sljedećoj sezoni, ostavivši svima nedjelju dana slobode kako bi se oslobodili tenzije i toksina iz sezone iza nas. Što se mene tiče mogli smo da se sastanemo i ranije - poručio je Mihajlović u razgovoru za "Gazzetta dello Sport".

Prema nekim navodima italijanskih medija, Mihajlović se stidljivo povezivao sa preuzimanjem Intera i Juventusa, što bi, priznaje sam trener, bilo teško za odbiti. 

- Nisam licemjer. Da su stigle ponude iz Intera ili Juventusa saslušao bih i prihvatio. To je normalno. Ukoliko neki trener kaže drugačije nije iskren. Ipak, nikad nisam uzeo vrijeme da sačekam ponude. Bolonja, zbog svega što predstavlja za mene, nikada mi neće biti plan B, kao ni drugi klubovi u kojima sam radio. Ukoliko se više ne osjećam dobro na jednom mjestu, ili ukoliko klub i ja nemamo iste ambicije, otići ću, ostat ću kod kuće, bez potrebe da tražim drugi klub - iskreno je rekao Mihajlović.

Zanimljivo da je Mihajlović u sezoni 2015/16 sjedio na klupi Milana, a svoju igračku karijeru je okončao u redovima gradskog rivala Intera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.