PROGNOZE

Prvi topnik Engleske, karijera bez naslova s reprezentacijom je promašena

Već jako dugo čekamo i na nama je da te stvari ispravimo

Kejn: Ni oni ne žele s nama. Twitter

N. D. / Index.hr

5.6.2021

Engleska će svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igrati protiv Hrvatske. Englezi i na ovom turniru mnogo očekuju od svoje reprezentacije, a uspjehu se nada i napadač Har Kejn (Harry Kane) koji tvrdi da bi kraj reprezentativne karijere bez trofeja za njega bio neuspjeh. 

Nadam se da mi majka neće zamjeriti što otkrivam njene godine, ali ona je rođena 1966. Otac mi je rođen 1964., dakle bile su mu dvije godine kad je Engleska osvojila Svjetsko prvenstvo. Već jako dugo čekamo i na nama je da te stvari ispravimo. Svoju ću karijeru smatrati promašenom ne budem li s Engleskom osvojio neki veliki naslov,, rekao je jedan od najboljih napadača na svijetu i dodao:

- Znam da smo još u procesu napretka, da imamo mjesta za unaprijediti našu igru, ali to je cilj i ja mislim da ga možemo ostvariti. Spremni smo na sve. To nije samo moje mišljenje, to je i mišljenje mojih suigrača.

Potom je Kajen počeo nabrajati ekipe koje je nazvao sjajnim. 

Ima odličnih ekipa – Francuska, Belgija, Njemačka, Španija, Italija, Portugal – i za osvajanje naslova će biti potrebno pobijediti neku od njih. To je izazov. Ali znam i da niti jedna od njih ne želi igrati s nama. Svjesni su naše snage', zaključio je Kane, ptenosi Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.