REAL MADRID

Perez odgovorio Zidanu: Daje onakve izjave, a klub mu oprostio 10.000.000 eura

Francuski stručnjak po odlasku poručio da osjeća kako mu čelnici više ne vjeruju

Perez: Drugi put Zidan napušta klupu Reala. TWITTER

E. Ćosić

6.6.2021

Nakon prvog, prijateljskog rastanka Zinedina Zidana (Zidane) i Florentina Pereza, što je za posljedicu imalo povratak Francuza u klub, ovaj drugi je bio mnogo grublji, teži i teško popravljiv. 

Prvo je francuski trener u oproštajnom intervjuu rekao kako ne odlazi jer je umoran, kako se plasiralo u medijima, da bi nakon toga poslao otvoreno pismo u kojem je rekao kako klub, između ostalog, nema povjerenje u njega, da ima osjećaj da mu čelni ljudi više ne vjeruju i da su zaboravili na sve što je postigao. 

Sada je stigao odgovor Reala i predsjednika kluba Florentina Pereza, koji je želio podsjetiti Zidana na 10.000.000 eura koliko mu je kraljevski klub oprostio.

U Realu su mnogo ljuti na Zidana zbog pomenutog intervjua jer sve što je ispričao dogodilo se nakon što je dobio dozvolu da ode iz kluba bez plaćanja specijalne klauzule koju je imao u ugovoru. Naime, prilikom povratka na Santijago Bernabeu Real je tražio od Zidana da u ugovor bude ubačena definisana visina obeštećenja ukoliko Francuz kao i u prvom mandatu odluči da ode svojevoljno. Pristao je Zizu da potpiše kako će isplatiti klubu čak 10.000.000 eura u tom slučaju, ali kada je definitivno došlo do razlaza Perez je odlučio da ne traži taj novac od Zidana.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.