PRIPREME

Englezi odradili generalku, imaju heroja kojeg niko nije očekivao

Briljirao na golu

Džonston: Sjajan debi. AFP

N. Demirović

6.6.2021

Engleska reprezentacija odradila je posljednju provjeru za Evropsko prvenstvo, odradila je možda najbolja riječ za mršavih 1:0 protiv Rumunije jer Gordi Albion nije blistao u predvečerje premijere na Euru protiv Hrvatske.

Najbolji dokaz toj tezi je činjenica da se poslije utakmice s Rumunijom, koju su Englezi trebali dominirati, previše priča o čovjeku koji je trebao imati "slobodan dan“ – golmanu, piše "Gol".

Golman WBA Sem Džonston (Sam Johnstone) debitirao je ovu nedjelju za Englesku pa je samo ta činjenica skrenula požnju otočke javnosti, ali ono što je učinio na svojoj premijeri u među stativama engleske reprezentacije zaslužilo je tu pažnju.

Sačuvao je svoju mrežu obranivši sva četiri udarca rumunske reprezentacije koja su išla u okvir, ali parada iz 74. minute susreta bila je za eurovizijsku razmjenu.

Rumunska devetka Andrei Ivan sanjat će taj trenutak, engleska obrana blokirala je udarac Rumunja koji je prethodio situaciji, lopta mu se savršeno odbila na pet metara, špic Universitateje opalio je iz voleja svom snagom, ali Džnstone se čudesno pojavio i blokirao mu šut iz blizine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.