EURO 2020

Vajt zamjena za Aleksander-Arnolda

Vajt je debitovao u pobjedi nad Austrijom 1:0 prošle sedmice, a u trijumfu nad Rumunijom bio je jedan od stopera, uz Tajrona Mingsa (Tyrone)

Ben Vajt. Arhiva

G. Š. / Sport klub

7.6.2021

Odbrambeni fudbaler Brajtona Ben Vajt (White) pozvan je kao zamjena za Trenta Aleksander-Arnolda (Alexander-Arnold) u reprezentaciju Engleske za Euro 2020.

Vajt je debitovao u pobjedi nad Austrijom 1:0 prošle sedmice, a u trijumfu nad Rumunijom bio je jedan od stopera, uz Tajrona Mingsa (Tyrone).

Selekcija Gareta Sautgejta (Gareth Southgate) šampionat počinje utakmicom sa Hrvatskom na Vembliju u nedjelju...

Sautgejt još nije siguran hoće li moći da računa na rovite Harija Megvajera (Harry Maguire) i Džordana Hendersona (Jordan), iako je kapiten Liverpula odigrao drugo poluvrijeme duela sa Rumunijom.

S druge strane, Megvajer je poslije povrede skočnog zgloba tek počeo ponovo da trči i neće biti u kombinaciji za okršaj sa Hrvatima.

Avaz i SofaScore pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata Evropskog prvenstva u fudbalu koje počinje 11. juna ove godine. Oni koji budu stigli najdalje sa svojim predviđanjima bit će nagrađeni, a glavna nagrada je „Play-station 4“. Drugoplasirani će osvojiti FIFA 21.

Odbrojavanje do EURA je već počelo, a 11. jula na stadionu Wembley dobit ćemo prvaka Evrope. Čini se lako, ali bit će tu mnogo bure, zato je „Avazov portal“ pokrenuo izazov za naše čitatelje zajedno s „SofaScore“ statističkim portalom.

Možete li pogoditi kako će izgledati grupa, eliminaciona faza i ko će doći do trona? „Play station“ je tu, ako imate najviše bodova. Mislite li da je prelako? Pokušajte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.