ANALIZA STRUČNJAKA

Martinez: Hrvatska je jača nego u Rusiji

I nama i Hrvatskoj je ovo bila drukčija utakmica od onih protiv Grčke i Armenije, rekao je selektor Belgije

Roberto Martinez. Arhiva

G. Š. / Gol

7.6.2021

Generalna proba Hrvatske za Evropsko prvenstvo na stadionu "Kralj Baudouin" nije uspjela, nakon što je sa 1:0 pobijedila Belgija. Trenutak odluke dogodio se u 38. minuti kada je pogodio Romelu Lukaku.

Zlatko je napravio sjajan posao

No, biranim riječima nakon utakmice o "Vatrenima" je pričao selektor Belgijanaca Roberto Martinez.

- Veliki sam obožavatelj hrvatske reprezentacije, još od 1996. godine kad sam pratio Euro. Ta je ekipa osvojila mnoga srca nogometnih navijača i ja sam jedan od njih. Zlatko (Dalić - op.a.)je napravio sjajan posao kao trener. Ovo je vrlo snažna ekipa s nevjerojatnom kvalitetom. Bila nam je ovo sjajna priprema za Euro, rekao je Martinez prenosi "Gol" i dodao:.

- Sad svi na Hrvatsku gledaju kao na reprezentaciju koja je igrala finale Svjetskog prvenstva pa je dojam drugačiji, ali ako ih detaljno analizirate, vidjet ćete da je ekipa jača nego u Rusiji, istaknuo je selektor Belgijanaca, te zaključio:

- I nama i Hrvatskoj je ovo bila drukčija utakmica od onih protiv Grčke i Armenije. Reprezentacije nakon okupljanja postepeno postaju ekipe i sve se promjeni kad znaš da je Euro na vratima. Sad je ovo više izgledala kao utakmica na Evropskom prvenstvu, prava takmičarska. Ono su više od ove bile prijateljske utakmice.

Pogađajte rezultate

Inače, Avaz i SofaScore pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata Evropskog prvenstva u fudbalu koje počinje 11. juna ove godine. Oni koji budu stigli najdalje sa svojim predviđanjima bit će nagrađeni, a glavna nagrada je „Play-station 4“. Drugoplasirani će osvojiti FIFA 21.

Odbrojavanje do EURA je već počelo, a 11. jula na stadionu Wembley dobit ćemo prvaka Evrope. Čini se lako, ali bit će tu mnogo bure, zato je „Avazov portal“ pokrenuo izazov za naše čitatelje zajedno s „SofaScore“ statističkim portalom.

Možete li pogoditi kako će izgledati grupa, eliminaciona faza i ko će doći do trona? „Play station“ je tu, ako imate najviše bodova. Mislite li da je prelako? Pokušajte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.