PRIPREME ZA EURO

Pogledajte zašto je novi dres Ukrajinaca naljutio Ruse

Novu opremu reprezentacije Ukrajine predstavio je na društvenim mrežama prvi čovjek Fudbalskog saveza Ukrajine Andrij Pavelko, koji je inače član Izvršnog odbora UEFA-e

Andrej Ševčenko: Predstavio novu sportsku opremu Ukrajinaca. Arhiva

G. Š. / X Soviet

7.6.2021

Ukrajinska fudbalska reprezentacija nastupit će na Evropskom prvenstvu u novim dresovima sa natpisom "Slava Ukrajini!" i siluetom države. No, taj novi dres reprezentacije Ukrajine je veoma razbjesnio Ruse, te su odmah tražili od UEFA da se on hitno zabrani, prije nego što 11. juna počne Evropsko prvenstvo.

Novu opremu reprezentacije Ukrajine predstavio je na društvenim mrežama prvi čovjek Fudbalskog saveza Ukrajine Andrij Pavelko, koji je inače član Izvršnog odbora UEFA-e.

Na dresu je, s prednje strane, gotovo neprimjetno, ali vrlo precizno - prikazana mapa Ukrajine koju priznaje međunarodna zajednica, sa Krimom,  Donjeckom i Luganskom, odnosno oblastima kojima Ukrajina ne upravlja već nekoliko godina...

Inače, Avaz i SofaScore pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata Evropskog prvenstva u fudbalu koje počinje 11. juna ove godine. Oni koji budu stigli najdalje sa svojim predviđanjima bit će nagrađeni, a glavna nagrada je „Play-station 4“. Drugoplasirani će osvojiti FIFA 21.

Odbrojavanje do EURA je već počelo, a 11. jula na stadionu Wembley dobit ćemo prvaka Evrope. Čini se lako, ali bit će tu mnogo bure, zato je „Avazov portal“ pokrenuo izazov za naše čitatelje zajedno s „SofaScore“ statističkim portalom.

Možete li pogoditi kako će izgledati grupa, eliminaciona faza i ko će doći do trona? „Play station“ je tu, ako imate najviše bodova. Mislite li da je prelako? Pokušajte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.