KULTNI POGODAK

Lampard o najboljem golu u karijeri: Cilj nema slučajnosti

Fenomenalan pogodak fudbalera Čelzija protiv Barcelona iz 2006. godine

Lampard: Gol postignut prije 15 godina i dan danas se prepričava. ARHIV

E. Ćosić

8.6.2021

Iako je bio veznjak Frenk Lampard (Frank) postigao je veliki broj golova tokom svoje karijere, njih 193 u klupskoj i još 29 za "A" reprezentaciju Engleske. Bilo je tu mnogo lijepih golova, ali izdvaja se jedan poseban. Onaj protiv Barcelone iz oktobra 2006. godine kada je usred Nou Kampa lobovao Valdeza (Valdes) iz nemogućeg ugla.

Makelele je poslao jednu loptu u šesnaesterac, a Lampard je nije iskontrolisao pa mu je pobjegla skoro do samo linije. Onda je uslijedila magija. Iako su mnogi govorili kako je gol postignut slučajno, te da to nije bila namjera Lamparda, nekadašnji engleski igrač, a sada trener tvrdi suprotno.

- Ponekad to radim iz zabave, ali to je provjera sposobnosti. Ja sam vježbao šutiranje iz svih uglova i sa obje noge. Ono sam pokušavao milion puta i promašivao sam, sve dok nisam pogodio. Iznevjerio me prvi kontakt sa loptom, pa i to ima zasluge. Nisam imao druge opcije nego da probam lobovati golmana. Morao sam pogoditi pravu putanju i bio je sjajan osjećaj kad je lopta završila u mreži - otkrio je Lampard za "Sky Sports". 


Podsjećamo, Lampard je igračku karijeru završio 2016. godine kao igrač američkog Njujork sitija. Trenersku karijeru započeo je 2018. godine kada je sjeo na klupu Derbi kauntija, da bi 2019. stigao na Stemford Bridž gdje se proslavio kao igrač. U prvoj sezoni kao trener Plavaca izborio je plasman u Ligu prvaka uprkos problema koje je Čelzi imao, da bi u januaru minule sezone dobio otkaz. Njegov nasljednik Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) sa timom je na kraju osvojio Ligu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.