EURO 2020

Venger ponovo kontra Murinja: Engleska nije favorit, prvi je izazivač

Francuski stručnjak smatra da će njegova reprezentacija doći do naslova Evropskog prvaka

Venger: Veliki rivalitet između njega i Murinja. ARHIV

E. Ćosić

8.6.2021

Legendarni francuski stručnjak Arsen Venger (Arsene Wenger) ponovo je kontra Žozea Murinja (Jose Mourinho), svog velikog rivala iz perioda dok je Francuz sjedio na klupi Arsenala.

Podsjećamo, Murinjo je nedavno izjavio kako smatra da je Engleska najveći favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, ponajviše zbog rasporeda prema kojem imaju tri domaće utakmice u grupi, a potom se i završnica igra na Vembliju. S druge strane, Venger smatra da su Englezi prvi izazivači, a da je favorit za osvajanje Francuska. Superfavorit, kako je rekao legendarni trener Arsenala.

- Francuska nije favorit, ona je superfavorit. Jer riječ favorit nije dovoljna da opiše svjetske prvake, tim u kome su Kante, Pogba, Benzema, Grizman (Griezmann), Žiru (Giroud), Dembele… Na klupi će biti 11 igrača koji bi bili u prvoj postavi bilo koje druge reprezentacije. Ne možemo da poreknemo činjenicu da je riječ o prvacima sveta i timu koji još nije dostigao svoj vrhunac. To je ekipa koja napreduje, jer je čine mladi momci - rekao je Venger koji je dodao:

- Engleska je tim koji može da napravi najveći problem Francuskoj. Kvalitetna je to ekipa. Mogu da se nadmeću sa Francuskom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.