NOGOMET

Ni Real ni PSG: Haland odabrao klub u kojem bi želio nastaviti karijeru

Sjajni norveški fudbaler na meti brojnih velikana

Haland: Poznat klub za koji bi želio zaigrati. TWITTER

E. Ćosić

9.6.2021

Sjajni norveški napadač Erling Haland (Haaland) zaludio je fudbalsku javnost. Igrača Borusije Dortmund bi svaki velikan poželio u svom timu, ali nije to baš tako jednostavno. Osim što bi "Milioneri" tražili ogromnu odštetu, o izboru novog kluba pita se i sam Haland.

Prema navodima engleskih medija Haland ima želju kada je riječ o narednom klubu. Navodno, Norvežanin ne bi ni u Real Madrid, ni Barceloni, ni PSG, već u Čelzi, novopečenog evropskog prvaka. Haland ima želju okušati se u engleskom fudbalu, a ponuda londonskih Plavaca je stigla kao "tačka na i". 

I transfer Halanda bi dobro stigao Čelzijevom treneru Tomasu Tuhelu (Thomas Tuchel), koji nakon osvajanja Lige prvaka želi osvojiti i titulu u Premijer ligi. Čelzi je četiri godine bez naslova prvaka Engleske, nakon što je u sezoni 2016/17 osvojio posljednju titulu kada je na klupi tima sa Stemford Bridža sjedio Antonio Konte (Conte).

Engleski mediji se pozivaju na norveške kada je riječ o visini eventualnog transfera. Navodno je riječ o cifri od 170 miliona eura. Ukoliko se to dogodi, Haland će postati treći najskuplji fudbaler svih vremena, odmah iza PSG-ovih Nejmara (Neymar, 220) i Mbapea (Mbappe, 180).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.