GENIJALNO

Lacio na sjajan način predstavio Sarija

Zanimljiva objava na Twitter nalogu kluba

Sari: Ovisnik o cigaretama. TWITTER

E. Ćosić

9.6.2021

Što smo ranije pisali, danas je i zvanično. Mauricio Sari (Maurizio Sarri) novi je trener Lacija. Iskusni italijanski trener je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom iz Rima.

Iako je u klub došao bivši trener Napolija, Čelzija i Juventusa, Sari nije u centru pažnje, nego čovjek zadužen za društvene mreže koji je na fantastičan način ozvaničio dogovorenu saradnju trenera i kluba. Naime, Sari je strastveni pušač i često je dospijevao u centar pažnje zbog ovisnosti o cigaretama. Međutim, sada kada je potpisao ugovor sa Lacijom, to je poslužilo voditelju klupskog Twitter naloga.


Sari će prema potpisanom ugovoru zarađivati tri miliona eura po sezoni uz mogućnost zarade dodatnog miliona zavisno od postignutih rezultata. Podsjećamo, Sari je stigao na upražnjenu klupu "Nebeskoplavih" koju je iza sebe ostavio Simone Inzagi (Inzaghi) koji je otišao u Inter. Inače, Sari je pauzirao godinu dana nakon posljednjeg angažmana koji je imao u Juventusu s kojim je osvojio Skudeto.

- Dnevno popušim i 60 cigareta. Dobro, vjerovatno je to koja previše - priznao je u jednom razgovoru Sari, koji je određeni period svog života radio u banci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.