FRANCUSKA

Deja vu Kejlora Navasa

Kostarikancu se događa ono zbog čega je i otišao iz Real Madrida

Navas: U Parizu od 2019. godine. TWITTER

E. Ćosić

11.6.2021

Pravi deja vu kostarikanskog golmana Kejlora Navasa (Keylor). Kostarikanac je 2019. napustio Real Madrid nakon pet godina u španskoj prestonici i preselio se u Grad svjetlosti. Tada je otišao jer je Real doveo Tibu Kurtou (Thibaut Courtois) i zamisao je bila da mlađi belgijski golman bude prvi izbor trenera Lopetegija (Lopetegui).

Navas je već dvije godine u Parizu, a nedavno je potpisao ugovor na još jednu godinu. Bio je nedodirljiv na golu "Svetaca", sve do polufinala Lige prvaka kada je, prema mišljenju čelnika tima, mogao mnogo bolje reagovati kod primljenih golova. U međuvremenu je Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma) odlučio napustiti Milan i PSG je iskočio kao glavni favorit za njegovo dovođenje.

Špekulisalo se da bi u slučaju da potpiše ugovor sa Parižanima, Donaruma otišao na jednogodišnju posudbu u Romu, ali od toga nema ništa. Francuski "Le Parisien" piše kako će Donaruma biti prvi izbor na golu trenera Poketina (Pochettino), dok će Navas uprkos nekolicini dobrih utakmica prošle sezone završiti na klupi.

Dvije godine razmaka između dvije identične situacije - nakon dobrih partija, sezona dolazi mlađi golman i posprema ga na klupu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.