EURO 2020

Murinjo sastavio početnih 11 i savjetovao Sautgejta: Ovako napadni Hrvatsku

Portugalac u analizi za "talkSPORT" sastavio početni sastav Engleske

Murinjo: Kejn i Griliš nedodirljivi. TWITTER

E. Ćosić

11.6.2021

Fudbalska reprezentacija Engleske premijerni nastup na Evropskom prvenstvu imat će u nedjelju kada će na Vembliju odmjeriti snage sa Hrvatskom. Na slatkim mukama je selektor "Gordog Albiona" Geret Sautgejt (Gareth Southgate) koji ima veliki izbor igrača, toliko kvalitetnih fudbalera da je na internetu aktuelno prognoziranje početnog sastava.

Sada je svoje viđenje situacije dao i Žoze Murinjo (Jose Mourinho) koji je u analizi za "talkSPORT" sastavio prvi sastav Engleske i poslao poruku Sautgejtu kako da napadne "Vatrene".

Murinjo bi Hrvatsku napao u sljedećem sastavu: Din Henderson (Dean), Kajl Volker (Kyle Walker), Džon Stons (John Stones), Tajron Mings (Tyrone), Ben Čilvel (Chilwell), Kalvin Filips (Phillips), Deklan Rajs (Declan Rice), Fil Foden (Phil), Mejson Maunt (Mason Mount), Džek Griliš (Jack Grealish), Heri Kejn (Harry Kane).

Rekao je Murinjo kako voli i Džuda Belingema (Jude Bellingham), ali da mu ne bi igrao prvu utakmicu. Otkrio je i da su za njega dvojica nedodirljiva u engleskoj reprezentaciji, Kejn i Griliš.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.