KONAČNA ODLUKA

UEFA: Večeras se nastavlja utakmica Danska - Finska

Susret prekinut nakon što se Eriksen srušio na teren

Jeziva scena sa Parkena. AFP

E. Ćosić

12.6.2021

Nakon što se Kristijan Eriksen (Christian) srušio na travnjak stadiona Parken utakmica Danska - Finska je prekinuta. Nakon dugog ukazivanja ljekarske pomoći, Eriksen je prevezen u bolnicu.

Nogometni savez Danske i UEFA objavili su informaciju kako je Danac u stabilnom stanju, te da će završiti na daljnjim pretragama. Kada je riječ o utakmici, krovna kuća evropskog fudbala je održala sastanak sa predstavnicima obje reprezentacije i zvaničnicima, a donesena je odluka da se utakmica prekinuta u 42. minuti ipak nastavi.

Igrači i selektori obje reprezentacije su u šoku nakon dešavanja, pa je u dogovoru sa službenicima susreta donesena odluka da se utakmica nastavi. Nakon zahtjeva igrača oba tima, UEFA se složila da večeras u 20:30 nastavi utakmicu između Danske i Finske. Igrat će se posljednje četiri minute prvog poluvremena, potom će uslijediti pauza na poluvrijeme od 5 minuta, nakon čega slijedi drugo poluvrijeme.

Što se tiče posljednje utakmice dana između Belgije i Rusije, ona će se odigrati u 21 sat, kako je prvobitno i planirano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.