LONDON

Engleski i hrvatski navijači podsjetili zbog čega se fudbal igra

Zajedničke fotografije Engleza i Hrvata u Londonu poslale su sjajnu poruku ostalim navijačima

Navijači Engleske i Hrvatske ispred Vemblija. Pixell

Piše: M. Kadić

13.6.2021

Fudbalske selekcije Hrvatske i Engleske na legendarnom Vembliju igraju utakmicu 1. kola Grupe D Eura 2020, a iako je tek 25 posto stadiona popunjeno (Hrvati dobili 3.000 ulaznica), atmosfera je prava fudbalska, jer se i jedni i drugi trude da daju maksimalnu podršku s tribina.

Ipak, još ljepša i gromoglasnija atmosfera je bila van stadiona, pred utakmicu, kada su u blizini Vemblijam, ali i malo dalje po londonskim ulicama počeli okupljati navijači obje ekipe. 

Veći incident nije zabilježen prema posljednjim informacijama, što je za svaku pohvalu s obzirom na to da su engleski navijači poznati po pojačanoj agresivnosti nakon nekoliko krigli piva. Naprotiv, očito željni reprezentativnog fudbala, velikog takmičenja i istinske fudbalske atmosfere bez prevelikih restrikcija,  i jedni i drugi su se potrudili da podsjete za šta se zapravo fudbal igra i koja je njegova najveća draž.

Navijači Gordog Albiona prije utakmice - Avaz
Hrvati su se dobro zabavili prije meča - Avaz
Hrvatski navijači na tribinama Vemblija - Avaz
Englezi mirno i bez incidenata dočekali duel s Hrvatima - Avaz
Sjajna atmosfera i u Zagrebu - Avaz

Zajedničke fotografije Engleza i Hrvata u Londonu poslale su sjajnu sliku i poruku da mjesta huliganizmu i svim negativnim stvarima nema mjesta u fudbalu.

Ako još dodamo da su navijači Hrvatske morali proći rigorozni 10-dnevni karantin prije utakmice, onda je njihovo ponašanje nakon toga za svaku pohvalu.

Osim u Londonu, Hrvati su masovno pratili ovaj susret i kod kuće, a ogroman broj njih okupio se na Trgu bana Jelačića gdje prate direktan prenos na velikom ekranu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.