EURO 2020

Šokantna najava uglednog ljekara, Eriksen je završio karijeru

Niko mu ne smije dati dozvolu

Eriksen: Srušio se na travnjaku. AFP

N. Demirović

13.6.2021

Za Kristijana Eriksena (Christian) fudbalska karijera je gotova, ali oko njegovog kolapsa stoji mnogo otvorenih pitanja, tvrdi ugledni profesor doktor Sandžej Šarma (Sanjay Sharma).

Profesor Šarma je sportski kardiolog na Sent Džordž univerzitetu u Londonu, a ujedno je i predsjednik zdravstvene komisije Fudbalskog saveza Engleske. Radio je i u Totenhemu sa Eriksenom, te je dobro upoznat sa njegovim stanjem.


Bez objašnjenja

I on je šokiran svim što se desilo u Kopenhagenu i traži odgovore.

- Momak je imao potpuno normalne sve testove do 2019. godine, pa kako onda da objasnimo srčani zastoj? Nešto je očigledno užasno otišlo po zlu. Srećom su uspjeli da ga vrate, ali je pitanje šta se desilo i zašto se desilo, rekao je Šarma, prenosi "Mozzart"

Ne uvijajući stvari, ljekar iz Engleske kaže da je Eriksen bio u jednom momentu klinički mrtav na terenu u Kopenhagenu.

- Činjenica je da je stabilan i budan, spolja izgleda dobro. Ne znam da li će ikad više igrati fudbal. Da budemo potpuno iskreni: On je umro na utakmici, samo na nekoliko minuta, ali je bio mrtav. Da li bi onda bilo koji zdravstveni radnik ili služba dozvolili da se to ponovi? Odgovor je "ne“.


Ostaviti fudbal

On kaže da Eriksen poslije svega treba ostaviti fudbal.

- Dobra vijest je da je sada dobro, da se izvukao, loša je da mu je fudbalska karijera gotova. Da je i dalje u Engleskoj, sigurno više ne bi igrao, mi smo vrlo striktni oko toga, poručio je doktor Šarma.

Zdravstveni problemi su u trenutku otvorili sijaset pitanja Eriksenu, međutim u ovom trenutku najvažnije je da se oporavak odvija željenim tokom što je potvrdio Fudbalski savez Danske.

- Jutros smo razgovarali sa Eriksenom koji je pozdravio saigrače. Njegovo stanje je stabilno i još je u bolnici gdje mu predstoje dalja testiranja. Tim i stručni štab reprezentacije dobili su psihološku podršku i bit ćemo tu i dalje jedni za druge poslije jučerašnjeg incidenta. Zahvalni smo svima na srdačnoj podršci koju su pružili Eriksenu i želimo da ohrabrimo sve da nam šalju poruke za Kristijana koje ćemo prenijeti njemu i njegovoj porodici, navedeno je u objavi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.