EURO 2020

Ruski političar nakon poraza iznio teoriju, igračima su ubacili nešto u hranu

Pet oficira nacionalne bezbjednosti mora putovati s ekipom na svaku utakmicu

Rusi nemoćni protiv Belgije. Twitter

N. Demirović

13.6.2021

Poraz Rusije od Belgije (0:3) na Evropskom prvenstvu previše naljutio lidera stranke "Komunisti Rusije" Sergeja Malinkoviča koji je priznao da je konačan rezultat za njega šokantan.

- Momci su nas potpuno iznevjerili na Dan Rusije. Naravno, cijela ekipa je znala za ovaj dan, pa je morala da se pripremi bolje. Želim da kažem još nešto. Da su izgubili prije nekoliko godina, rekli bismo "dobro, izgubili, pa izgubili". Odnosno, ne bi zalazili duboko u jedan poraz. Ali sada, poslije događanja sa našom teniserkom Janom Sizikovom, koja je jednostavno zadržana u Parizu zbog nekih apsurdnih optužbi, ne bih se iznenadio ničim, rekao je Malinkovič za "Sport24.ru"

On ima svoju verziju zašto je Zbornaja komanda izgubila tako glatko.

- Ruskoj reprezentaciji je prije moglo da bude ubačeno nešto u piće, ili u hranu. Ne znamo u kakvom su stanju izašli na teren. Selektor nije idiot, ne želi da izgubi mjesto. I, siguran sam, s njim je vođen razgovor na najvišem nivou. Ali zato ispitajte... Ovde je definitivno umiješana treća strana. Zbog toga je, prema mom mišljenju, neophodno da vratimo sovjetsku tradiciju - pet oficira FSB (nacionalne bezbjednosti) mora putovati s ekipom na svaku utakmicu. Najbolje je da budu infiltrirani u tim i da niko ne zna ko su oni. Ukratko, tim mora da ima osobu odgovornu za moralnu i političku situaciju."

Dodao je da je posle poraza od Belgije potrebno da se izvuku zaključci i sprovede istraga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.