EURO 2020

Paljba po reprezentaciji Hrvatske, oni su pravo razočarenje

Loša igra u duelu protiv Engleske

Detalj s Vemblija. The Guradian

N. Demirović

13.6.2021

Engleska je pobijedila Hrvatsku (1:0) na Vembliju u golom Rahima Sterlinga (Raheem) u 57. minuti, a mnogi su razočarani igrom Hrvstke selekcije koja se uglavnom branila.

BBC u komentaru utakmice piše da je "Engleska lako pobijedila razočaravajuću Hrvatsku, koja je na Vembli došla sa samopouzdanjem zbog važnih pobjeda nad Engleskom u bližoj i daljoj prošlosti, od kojih je najvažnija ona u polufinalu SP-a 2018., prenosi "Index.hr".

Međutim, ističe BBC, "ova Hrvatska je samo sjena impresivno darovite ekipekoja je tako briljantno igrala u Rusiji. Gorko je razočarenje za Hrvatsku da nijednom nije zaprijetila engleskom golmanu. Hrvatska ni u jednom trenutku nije izgledala kao da može ponoviti pobjedu protiv Engleske s moskovskog polufinala SP-a.

Hrvatska je prema ovom izvoru bila ravnopravan suparnik samo u drugom dijelu prvog poluvremena. Međutim, to je uspijevala postići samo posjedom lopte, a nipošto opasnošću po gol Engleske. Hrvatska nije uspjela iskoristiti taj bolji dio igre i prenijeti ga u nastavak. Tako je dopustila Engleskoj da vrati inicijativu i kada je Sterling zabio, Dalićevi igrači nisu imali nikakve šanse za povratak u meč, piše "BBC""

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.