EURO 2020

Zlatko Dalić nakon poraza od Engleza: Ohrabruje me ovo što smo prikazali

Ja sam pozitivan, pred nama su dvije utakmice, rekao je selektor reprezentacije Hrvatske

Dalić: Moramo proći u drugu fazu. Arhiva

Piše: G. Šumar

13.6.2021

Reprezentacija Engleske pobijedila je danas u Londonu Hrvatsku s 1:0. Strijelac jedinog gola na stadionu Vembli bio je Rahim Sterling (Raheem) u 57. minuti.

- Sedmicu dana trenirali smo da ne smijemo dopustiti ubacivanje Sterlinga ili Fodena u sredinu, gdje im Kejn prazni prostor. Radili smo na tome, ukazivali i, eto, dobili pogodak upravo na taj način – ljut je bio selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić i dodao:

Čestitam Englezima na pobjedi, isto tako i našim igračima koji su dali koliko su mogli, jer bilo je teško vrijeme za igru. Znali smo da moramo izdržati pritisak prvih dvadesetak minuta i u tome smo uspjeli. Nakon toga smo uzeli kontrolu nad susretom, vratili se u igru. Nije bilo dovoljno, pogotovo ne prema naprijed. Pogodak smo primili iz pogreške i ljuti me što smo ga dobili baš na način na koji smo ukazivali da tako ne smijemo reagirati.

Ističe da nema mjesta pesimizmu i negativi.

- Ja sam pozitivan, pred nama su dvije utakmice i u njima moramo proći u drugu fazu – istakao je.

Ponovile su se stare slabosti „Vatrenih“ u odbrani i napadu. Vrijeme jeste bilo teško, međutim, Englezi su više trčali. Na njihovom kontu je oko 100 kilometara, na hrvatskom tek 96. I jedno i drugo je daleko od vrhunskih standarda...

- Nije to s naše strane bila razrađena igra niti nogomet kakav bismo htjeli, ali moramo imati u vidu da smo igrali protiv Engleske. Mene ohrabruje ovo što smo prikazali - rekao je Dalić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.