EURO 2020

Uzalud izvinjenje, Makedonci traže drastičnu kaznu za Arnautovića

Smatraju da je bilo rasističko vrijeđanje

N. Demirović

Arnautović se nije mogao suzdržati

Foto: Twitter


Fudbalska federacija Sjeverne Makedonije (FFM), i pored izvinjenja, ne planira lako preći ispada Marka Arnautovića. Oni su do Evropske fudbalske federacije (UEFA) zatražili kaznu za reprezentativca Austrije.

Makedonci su na startu Evropskog prvenstva poraženi od Austrije 3:1, a dan poslije meča u Bukureštu više se priča o "sukobu" Arnautovića i Ezdžana Alioskog nego o samoj utakmici.

Makedonci smatraju da je napadač Austrije poslije trećeg pogotka provocirao Alioskog. Iako je nepoznato šta je tačno rekao austrijski napadač, njegov potez smatra se nacionalističkim ispadom.

Arnautović se u ponedeljak izvinio i poručio da nije rasista, a iz FFM su potvrdili da su poslali dopis UEFA-i i zatražili kaznu za pomenuti incident.

- Fudbalski savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici. Istovremeno vas obavještavamo da smo UEFA-i poslali zvaničan dopis u kojem tražimo najstrožiju kaznu za Arnautovića. Kao "kuća fudbala" uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vrijeđanja i ispada koji nisu u duhu fudbala i vrijednosti za koje se svi zajedno zalažemo, navodi se u saopćenju, prenosi "Sport klub".

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na