GRBAVICA

Navijači Željezničara poslali novu poruku čelnicima kluba

To je nastavak borbe "Manijaka", kako ističu, za spas kluba s Grbavice koji se nalazi u jednoj od najvećih kriza u svojoj historiji

Parola na ulazu u stadion Grbavica. "Manijaci"

Piše: G. Šumar

15.6.2021

Najvatreniji navijači FK Željezničar, popularni "Manijaci", na ogradi ispred stadiona Grbavica postavilu su parolu na kojoj piše:

- Ostavke svi.

To je nastavak borbe "Manijaka", kako ističu, za spas kluba s Grbavice koji se nalazi u jednoj od najvećih kriza u svojoj historiji.

Inače, nakon Skupštine FK Željezničar, "Manijaci" su se oglasili putem zvanične Facebook stranice.

- Slijedom svih dešavanja u i oko FK Željezničar u posljednje vrijeme, koje su Klub dovele u možda i najveću krizu u njegovoj stogodišnjoj historiji, UNFKŽ zahtijeva raspuštanje svih organa kluba, što podrazumijeva ostavke svih članova Skupštine, UO i NO. UNFKŽ dala je dovoljno vremena za dogovor uz očekivanje da će se lični interesi napokon odbaciti i da će se početi raditi u interesu kluba. S obzirom da se Klub nije pomakao sa mrtve tačke i da se posljednjim dešavanjima prešla crvena linija, ovim putem tražimo neopozive ostavke sve i jednog člana u organima kluba. Sve ostavke očekujemo u roku od sedam dana i naglašavamo da ovo nije molba već zahtjev. U roku od 30 dana, očekujemo organizaciju nove sjednice Skupštine kluba na kojoj će se imenovati potpuno novi saziv. Nakon imenovanja novog saziva, očekujemo i imenovanje potpuno novog UO i NO. Kako Klub ne bi bio blokiran u navedenom periodu, očekujemo da će postojeći UO i NO, kao vršitelji dužnosti, voditi Klub u dobroj vjeri i omogućiti nesmetan početak takmičenja u novoj sezoni. Mi smo Željini, Željo je naš, piše u saopćenju "Manijaka". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.