ZAGREB

Trener Dinama definitivno prekrižio Izeta Hajrovića

Plavi će zbog toga u Sloveniji boraviti tek 12 dana, do 28. juna, a pritom će odigrati četiri pripremne utakmice

Izet Harović. Arhiva

G. Š./SN

16.6.2021

Hrvatski prvak Dinamo danas će otputovati u slovenačke Moravske Toplice, gdje će se pripremati za izazove u novoj sezoni koja počinje već 6. ili 7. jula kada na Maksimiru gostuje prvak Islanda, Valur. Plavi će zbog toga u Sloveniji boraviti tek 12 dana, do 28. juna, a pritom će odigrati četiri pripremne utakmice. Prvu već 19. juna protiv prvaka Slovenije Mure, a dan kasnije protiv viceprvaka Maribora. Nakon tri dana odmora Modri će odigrati utakmicu protiv slovačkog Sereda, a posljednji dvoboj pred početak sezone Dinamo će imati 28. juna protiv ruskog Rostova. 


Igračka križaljka

Trener Zagrepčana u Damir Krznar u Sloveniju vodi 27 ili 28 igrača, plus četiri golmana. Još otprije je jasno da na pripreme neće ići Antonio Marin, koji bi trebao preći na posudbu u Šibenik, zatim Neven Đurasek, Marko Đira i Robbie Burton koji će također negdje na posudbu. SN pišu kako uz njih četvoricu na pripreme neće ići Izet Hajrović, Marin Leovac, Marijan Čabraja, Edin Juraldžija, Tomislav Krizmanić i Bernard Karrica koji je nedavno priključen prvoj ekipi.

Izet Harović i Marin Leovac u Dinamo su došli 2018., obojica su bili standardni prvotimci Plavih u onoj prvoj Bjeličinoj sezoni kada je Dinamo izborio 'evropsko proljeće' nakon 49 godina, Hajrović je tada bio i Dinamov najbolji euro-strijelac. U idućoj sezoni, onoj u kojoj je Dinamo bio na milimetar do osmine finala Lige prvaka, Hajrović je preselio na klupu, a Leovac je i dalje bio prvi izbor Bjelice na lijevom beku.

No, u prošloj sezoni, obojica nisu bili prve opcije na svojim pozicijama, prvo kod Zorana Mamića, a onda i kod Damira Krznara te je nekako bilo očekivano da će ovog ljeta napustiti klub i biti postavljeni na 'transfer listu'. Hajroviću ugovor s Dinamom ističe krajem godine, a Leovcu iduće ljeto.

Marijan Čabraja je pak trebao biti dugoročno rješenje Plavih na lijevom beku. U Dinamo je došao u zimskom prijelaznom roku, pod Zoranom Mamićem igrao je gotovo svaku utakmicu, no Krznarovim preuzimanjem prve momčadi nakon pravomoćne presude, Čabraja je ostao zacementiran na klupi.


Lijevi bok

Damir Krznar je tako ostao bez sve tri opcije koje su prošle sezone čuvale poziciju lijevog beka. Otišao je Joško Gvardiol, a sada su otpisani Leovac i Čabraja. Strateg Modrih na toj poziciji raspolaže s mladim Danielom Štefuljem koji stiže iz Rijeke te Francoisom Moubandjem iza kojega je jako dobra polusezona u turskom Alanyasporu iz kojega se vraća s posudbe.

Edin Julardžija prošlo se proljeće nije nametnuo u Slaven Belupu, Tomislav Krizmanić, inače jedan od najboljih hrvatskih igrača video igrice FIFA, bio je zamjenik kapetan u Dinamovoj B ekipi, iz koje dolazi i Bernard Karrica. Za njih trojicu je svakako posudba najbolje rješenje u ovom trenutku njihove karijere.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.