EURO 2020

Neće biti milosti, UEFA zaprijetila Ronaldu i ostalima

Ne smije se poigravati sa sponzorima

Ronaldo: Potez sa press konferencije. Arhiv

N. Demirović

17.6.2021

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je tražila od igrača da više ne pomjeraju flašice pića ispred sebe na konferencijama za štampu na Euru, jedini izuzetak su fudbaleri Islamske vjeroispovjesti ispred kojih neće smjeti da se pojavi alkoholno piće.

Podsjetimo, sve je pokrenuo Kristijano Ronaldo (Cristiano) koji je prije nekoliko dana sa stola sklonio dvije flašice Coca- Cole.

Generalni direktor ovogodišnjeg Eura Martin Kalen pozvao je čelnike UEFA-e da reagiraju nakon što su neki od fudbalera sklanjali pića sponzora sa svojih stolova na konferenciji za štampu.

Kako je on rekao, fudbaleri ne bi smjeli to raditi jer su u pitanju sponzori koji čine Evropsko prvenstvo ovakvim kakvo jeste, odnosno, turnir živi od njih.

UEFA je brzo reagirala i pozvala je predstavnike 24 reprezentacije koje učestvuju na Euru, pokušavši da pronađe zajednički jezik i spriječi nastavak ovakvih radnji.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.