EURO 2020

Ukleta bijela tačka, samo jedan čovjek bio precizan iz penala

Čak četvorica "penalđija" nisu dali gol

Bejl: Nije bio precizan. Twitter

N. Demirović

17.6.2021

Solidan broj golova vidjeli smo u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, ukupno 37, a prosječno 2,3 po utakmici (uoči utakmice Danska - Belgija), ali moglo ih je biti i više da su izvođači penala bili precizniji.

Čak četiri od pet jedanaesteraca nije realizirano, što je već sada veći broj nego na cijelom Evropskom prvenstvu 2016., a ako izvođači nastave slabu realizaciju, mogli bismo uskoro dobiti i novi rekord. Do sada je najviše promašaja s bijele tačke bilo na turniru 2000. godine, kada nije iskorišteno pet penala. 

Neprecizni u dosadašnjem toku turnira bili su Pjer Emil Hojbjerg (Pierre-Emile) za Dansku, Geret Bejl (Gareth Bale) za Vels, Ezgjan Alioski za Makedoniju i Ruslan Malinovski za Ukrajinu (poslednja dvojica u istoj utakmici), dok je jedini siguran izvođač najstrože kazne bio kapiten Portugala Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Pohvale idu golmanima Finske Lukasu Hradeckom, Ukrajine Georgiju Buščanu i Makedonije Stoletu Dimitrevskom, dok je Bejl prebacio gol Turske, piše "Mozzartsport".


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.