EURO 2020

Snimak ludog performansa podobranca u Minhenu, moglo je proći mnogo gore

Nekoliko osoba zadobilo povrede

N. Demirović

Nimalo blago prizemljenje

Foto: Twitter


Drama sa prilično sretnim krajem odigrala se neposredno prije utakmice Njemačke i Francuske u Minhenu, na Euru. Priča već svima poznata - glavni akter ludog performansa bio je aktivista eko organizacije "Greenpeacea", navodno je samo želioo da oblijeće oko "Alianz Arene" i pošalje poruku "Izbacite naftu", međutim nešto je pošlo naopako u kontroli padobrana, pa su svi vidjeli panično poniranje prije nego što se bolno prizemljo na travnjak.

Priveden je i brzo pušten, jer je bilo jasno da nije imao kobne namjere,  ali će odgovarati za nanošenje povreda nekolicini navijača, koji su završili u bolnici.

Snimak koji se pojavio u međuvremenu, sa tribine, najbolje pokazuje koliko su upravo ti povrijeđeni navijači imali i sreće, jer su lako mogli i da stradaju tog dana. Padobranac im se bukvalno obrušio na glave, proletio i neke od njih dokačio, a onda se usmjerio ka terenu i tamo završio svoj performans.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

NA VRH

Podijeli članak na