VELIKI OBRT

Propao im dogovor sa trenerom zbog poreza, sada dovode Gatuza

Đenaro Gatuzo napustio Fiorentinu nakon svega 20 dana od potpisivanje ugovora

Gatuzo: Proveo 20 dana na poziciji trenera Fiorentine. ARHIV

E. Ćosić

17.6.2021

Nevjerovatan trenerski obrt sprema se u Londonu. Naime, Totenhem je postigao dogovor sa Paulom Fonsekom (Fonseca) da portugalski stručnjak dođe na trenersku poziciju, međutim pojavili su se fiskalni problemi, pa je dogovor propao iako je Fonseka bio na pragu potpisivanja ugovora. 

Sporno je bilo to što je Fonseka želio da mu se novac uplaćuje na račun u Italiji, gdje je porez manji nego u Engleskoj, što je prema navodima "Sky Sport" nelegalno u Velikoj Britaniji.

Da stvar bude bolja, renomirani sportski novinar Fabricijo Romano (Fabrizio) donosi informaciju kako će londonski "Pijetlovi" umjesto nesuđenog Fonseke angažovati Đenara Gatuza (Gennaro Gattuso), koji je raskinuo saradnju sa Fiorentinom svega 20 dana nakon potpisivanja ugovora.

Italijanski mediji prenijeli su kako je došlo do problema između Gatuza i vlasnika "Viole" Roka Komisa, kada se dvojac nije složio oko transfer politike, a poslu je posredovao Žorže Mendeš (Jorge Mendes), zastupnik Gatuza i poznati superagent. Navodno se Gatuzu sprema dvogodišnji ugovor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.