EURO 2020

De Brujne: Ne osjećam lijevu stranu lica

Belgijski fudbaler slomio jagodičnu kost i nos u finalu Lige prvaka

De Brujne: Najbolji pojedinac utakmice protiv Danske. AFP

E. Ćosić

18.6.2021

Kevin De Brujne (De Bruyne) jučer je režirao preokret Belgije protiv Danske u utakmici 2. kola Evropskog prvenstva, a onda se požalio kako još uvijek osjeća posljedice duela sa Antonijom Ridigerom (Rudiger) iz finala Lige prvaka.

Podsjećamo, De Brujne je u finalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja odigranog 29. maja zaradio tešku povredu. Nakon sudara sa Ridigerom slomio je jagodičnu kost i nos i odmah je bio podvrgnut operaciji. Oporavak je prošao uspješno, De Brujne se vratio na teren, ali još uvijek ima probleme.

- Još uvijek ne osjećam ništa s lijeve strane lica. Ne osjećam ni kada idem zubaru. Moj živac je baš jako pogođen i u lošem je stanju, što bi moglo potrajati i do šest mjeseci. Nije ugodan osjećaj, ali najvažnije je da mogu igrati - rekao je De Brujne-

On je preskočio utakmicu 1. kola protiv Rusije (1:0), a jučer je protiv Danske ušao u 2. poluvremenu, da bi sa golom i asistencijom preokrenuo rezultat i lansirao svoj tim u osminu finala Evropskog prvenstva. Belgijanci će u okviru grupne faze odigrati još utakmicu i sa Finskom.


Avaz i SofaScore jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.