EURO 2020

Slišković ima "revolucionarni" prijedlog za Dalića

Lako je biti general nakon bitke

Blaž Slišković. Arhiv

G. Š. / Sportske novosti

18.6.2021

Naš fudbalski stručnjak Blaž Slišković, kako kaže, ne voli pametovati nakon utakmica koje su se već odigrale.

- Lako je biti general nakon bitke. Osobno vjerujem da Zlatko Dalić zna što radi i da ima ogromnu želju napraviti najbolje. Pred utakmicu s Češkom mogu kazati samo jedno - Hrvatska mora biti energičnija i konkretnija u igri prema naprijed, kao što smo to morali biti i protiv Engleza - kazao je popularni Baka za SN.


I remi kiks

Smatra da će se Dalićevi izabranici postaviti skroz drukčije u današnjoj utakmici s Česima.

- Hrvatska si protiv Češke ne smije dozvolili kiks! Po meni je i neodlučeno kiks, to nije kvalitetan rezultat, igra Dalićevoj vrsti samo pobjeda. Hrvatski izbornik mora pronaći adekvatan sustav igre i izabrati igrače koji će moći pobijediti Čehe. Mora izabrati sustav i igrače koji će igrati mnogo ofenzivnije i konkretnije prema naprijed. Bit će teško, jer su Česi pokazali da su čvrsta i kvalitetna momčad.

Slišković ima prijedlog...


Promijeniti sistema igre

- Hrvatska mora promijeniti sistema igre i mora igrati s dva klasična napadača. Ne mijenjaju se samo figure u istom sistemu, ne mijenjaju se igrači za igrače na istim pozicijama. Što se time dobiva? Ja bih igrao sa sistemu 3-5-2! Zašto u obrani ne bi igrali Vida, Ćaleta-Car i Gvardiol? Pa bi onda na lijevoj strani igrao Domagoj Bradarić iz Lila? Promjena sistema treba pokazati tendenciju da će Hrvatska igrati ofenzivnije, te da će više igrača ulaziti u završnicu. Optimist jesam, ali Dalić mora promijeniti sistem koji će od prve minute pokazati da se želi riješiti utakmica - zaključio je Slišković.

Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na Euru, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.