EURO 2020

Raste cijena Lokateliju: U igri za transfer još četiri velikana

Ugovor mu ističe u junu 2023. godine, a uoči Eura 2020 Sasuolo je tražio 40 miliona eura odštete, objavili su italijanski mediji

Manuel Lokateli. Eurosport

G. Š. / Sport klub

18.6.2021

Najtraženiji igrač italijanske reprezentacije trenutno je veznjak Sasuola Manuel Lokateli (Locatelli - 23), koja pruža odlične igre na Euru 2020. On je, podsjetimo, prošao škulu fudbala Milana i za je Rosonere u tri sezone odigrao 63 utakmice, a onda je 2018. godine prešao u Sasuolo, gdje je odmah postao starter. 

Za italijansku reprezentaciju debitirao je u septembru prošle godine i dosad je u 12 nastupa postigao tri gola. Na Euru 2020 je bio starter u prve dvije utakmice Azura, a prije dva dana u dvoboju 2. kola grupe A kada je Italija u Rimu svladala Švicarsku s 3:0 postigao je dva gola.

Ugovor mu ističe u junu 2023. godine, a uoči Eura 2020 Sasuolo je tražio 40 miliona eura odštete, objavili su italijanski mediji. Na to je pristala Borusija Dortmund, ali Lokatelli bi radije karijeru nastavio u Juventusu, koji nudi 30 miliona i još jednog igrača. No, kako Italija i Lokatelli pružaju odlične partije na Euru, sada se Sasuolu više ne žuri jer se nada da bi mogli dobiti i 60 miliona eura za reprezentativnog veznjaka. Za Lokatellija interes pokazuju i Čelzi, Mančester junajted, Totenhem, Arsenal.

Avaz i SofaScore jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.