EURO 2020

Donaruma u ponedjeljak na ljekarskom pregledu u Firenci

Donaruma je prošao Milanovu omladinsku školu i postao je prvi golman kluba već sa 16 godina

G. Š. / Gazzetta dello Sport

Đanluiđi Donaruma

Foto: Arhiva


Golman reprezentacije Italije Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma - 22) trebao bi u ponedjeljak, 21. juna, u Firenci obaviti ljekarskom pregled uoči prelaska u PSG, objavili su italijanski mediji. Dan ranije Italija, koja se već plasirala u osminu finala Eura 2020, odigrat će meč 3. kola protiv Velsa.

Donaruma je prošao Milanovu omladinsku školu i postao je prvi golman kluba već sa 16 godina. U šest sezona nastupio je u 251 utakmici za Milan. Iako je bilo puno pokušaja da se dogovori nastavak saradnje, do toga nije došlo i 30. juna mu ističe ugovor, pa će Milan napustiti kao slobodan igrač, odnosno bez odštete.

S PSG-om je dogovorio petogodišnji ugovor po kojem bi imao plaću od 12 miliona eura po sezoni, što je dvostruko više od onoga koliko je zarađivao u Milanu. Nedavno je i dosadašnji prvi golman PSG-a Kejlor Navas (Keylor) produžio ugovor sa pariškim klubom.

Avaz i SofaScore jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na