EURO 2020

Bez uljepšavanja: Kakanjac u dresu Hrvatske komentarisao remi sa Česima

Dejan Lovren je danas skrivio jedanaesterac iz kojeg je Češka stigla do vodstva

Lovren: Skrivio penal za vodstvo Češke. AFP

E. Ćosić

18.6.2021

Hrvatska je odigrala tek 1:1 protiv Češke u okviru 2. kola grupe D Evropskog prvenstva. Hrvati su imali zaostatak od 37. minute kada je siguran egzekutor najstrožije kazne bio Patrik Šik (Schick). Za 1:1 i, ispostavit će se, konačan rezultat pogodio je Ivan Perišić u 47. minuti utakmice. Bio je to gol kojim je krilni napadač "Vatrenih" ispisao historiju hrvatskog fudbala.


Jedan od tragičara susreta bio je Dejan Lovren. Kakanjac u dresu selekcije Hrvatske skrivio je jedanaesterac nakon što je laktom udario Šika, a sudija je nakon gledanja usporenog snimka pokazao na bijelu tačku. Penal za Češku, a potom i konačan rezultat meča napravili su problem Hrvatskoj. "Vatreni" nakon dva odigrana susreta imaju samo jedan bod i protiv Škotske će morati pobijediti.

- Neke stvari ne štimaju. Prvo poluvrijeme nije bilo na našem nivou, imali su ne znam koliko centaršuteva u prvih deset minuta. Ne znam zašto smo im to dopustili. Ne znam što se čekalo, da oni odigraju svoje poluvrijeme? Nemamo si šta lagati, ne izgledamo dobro. Mi smo u nekim situacijama poluaktivni, umjesto da ih stisnemo, mi Čehe gledamo. Uz sav respekt, nemaju Česi kvalitetu kao mi, ali mi ih pustimo. Moramo svi sjesti i porazgovarati, jer ako ovako nastavimo, neće biti dobro - rekao je Lovren.

Avaz i SofaScore jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.