EURO 2020

Hari Kejn kojeg ni Englezi ne prepoznaju, odsutan je i misli na transfer

Još nije uspio ući u ozbiljnu šansu

Kejn: Loši nastupi na EP. Twitter

N. Demirović

19.6.2021

Prošle sezone 33 gola i 17 asistencija. Na bazi takvog učinka Englezi su očekivali da Hari Kejn (Harry Kane) „jede loptu“ na Prvenstvu Evrope i bude uzdanica u projektovanom putu ka tituli. Umjesto toga, kapiten reprezentacija ni da opepeli.

Neprepoznatljivo izdanje protiv Hrvatske zamaskirao je Rahim Sterling (Raheem) golom za pobjedu, ali posle 0:0 u komšijskom derbiju sa Škotskom javnost se obrušila na zvijezdu Totenhema.

S razlogom, jer ako skromnoj selekciji kakva je Škotska doslovce nije mogao da zaprijeti postavlja se pitanje ko je i gdje pogriješio. Za 127 minuta koliko je proveo na terenu u prva dva kola Grupe D ne samo da nije zatresao mrežu, nego ni šansu nije imao. Pritom, protiv Hrvatske i Škotske svega šest puta je pipnuo loptu u kaznenom prostoru protivnika.

- Možemo da pričamo o Hariju Kejnu, koliko je puta dirao loptu, ali je pitanje da li mu je ekipa stvorila dovoljno šansi“, ističe nekadašnji reprezentativac Engleske, Jan Rajt (Ian Right), prenosi "Mozzartsport".

Međutim, javile su se mnoge poznate fudbalske ličnosti iz Engleske. Pitaju se zašto je Kejn umoran, da li mu je u glavi transfer o kojem se govori ili jednostavno tim ne radi dovoljno za njega.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti "PlayStation", a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.