EURO 2020

Grizman otkrio zbog čega su Francuzi zakazali protiv Mađarske

Francuska odigrala tek 1:1 sa Mađarskom

Grizman: Odvikli smo se od igranja pred punim stadionom. AFP

E. Ćosić

19.6.2021

Selekcije Francuske i Mađarske odigrale su bez pobjednika. Na prepunoj Puškaš Areni pred oko 67 hiljada gledatelja bilo je 1:1. Mađarska je vodila golom Fiole iz 47. minute, a konačnih 1:1 postavio je Antoan Grizman (Antoine Griezmann) u 66. minuti.

Upravo se spasitelj Francuske požalio da je njemu i njegovim saigračima pun stadion stvarao probleme, te da su "Trikolori" kiksali zbog prepunih tribina stadiona u Budimpešti.

- Bilo nam je teško igrati pred ovoliko ljudi. Izgubili smo naviku igranja pred punim stadionom. Nismo se snašli. I vrijeme je bilo teško, vruće je i zrak je bio suh, ali i prije utakmice smo znali da će biti tako. Skupo smo platili promašene prilike, ali to je Evropsko prvenstvo. Borimo se protiv velikih reprezentacija i sjajnih igrača, čak je i protiv Mađarske jako teško igrati. Morat ćemo biti bolji u zadnjem kolu, ali uvjeren sam da ćemo proći u drugi krug - rekao je Grizman kojem je današnji gol bio 7. na evropskim prvenstvima.

Francuzi će u posljednjem kolu grupne faze igrati protiv Portugala. Susret 3. kola je na rasporedu u srijedu.

Avaz i SofaScore jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.