NJEMAČKA

Ditmar Haman tvrdi: Ronaldo je ispao budala, naljutio je Nijemce i presudio svom timu

Nijemac smatra da je jedna Ronaldova provokacija bila okidač za Elf koji je potom pregazio Portugalce

Potez koji je Portugalce možda skupo koštao. Printscreen

M. K.

20.6.2021

Selekcija Njemačke je u 2. kolu Grupe  F Evropskog prvenstva 2020 pobijedila Portugal s ubjedljivih 4:2 i ostala u igri za nokaut fazu turnira.

Utakmicu je u studiju irske nacionalne televizije komentarisao bivši njemački reprezentativac Ditmar Haman (Dietmar Hamann), koji je rekao da je jedan potez Kristijana Ronalda (Cristiano) motivisao ekipu Elfa, koja je potom do vrha napunila mrežu Portugala bez obzira na dva autogola.

Kod rezultata 1:0 za Portugal, Ronaldo se u jednom trenutku poigrao s Rudigerom, prebacio je loptu preko njega, krenuo je istu uhvatiti rukama, ali je potom malo odigrao petu za saigrača. 

"To je bilo potpuno nepotrebno jer time omaložava protivnika. Vi ste svi ovdje oko mene uzdisali  nakon tog poteza. Ronaldo sad izgleda kao budala. Pitajte njemačke igrače što su mislili o tome? To ih je samo dodatno motivisalo i sad imamo taj rezultat koji imamo. Jednosttavno, ne razumijem šta je Kristijano želio postići ovim potezom, rekao je Haman.

Pogledajte u nastavku Ronaldov potez koji je, prema mišljenju  Hamana, možda i presudio Nijemcima.



"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.



Večeras su od 18 sati na rasporedu dva susreta 3. kola Grupe A, između Italije i Velsa, te Švicarske i Turske.

Kladionica Mozzart na pobjedu Italije daje kvotu 1,68, dok je kvota na pobjedu Velšana 5,80. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.

Kladionica Mozzart na pobjedu Švicarske daje kvotu 1,87, dok je kvota na pobjedu Turske 4,50. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.