EURO 2020

Predrag Pašić za „Avaz“: Selekcija koja na startu pokaže najviše, kasnije obično kiksa

Na svim završnim turnirima, svjetskim i evropskim prvenstvima, događaju se i iznenađenja, ali sada uglavnom prolaze favoriti, analizira popularni Paja

Predrag Pašić. Arhiva

Piše: G. Šumar

21.6.2021

Završni krug utakmica prve faze Eura 2020 otvarili su dueli 3. kola grupe A između Švicarske i Turske (3:1), te Italije i Velsa (1:0). Tim povodom razgovarali smo s nekadašnjim asom kluba s Koševa i reprezentativcem bivše Jugoslavije Predragom Pašićem (62), koji je i nakon igračke karijere ostavio dubok trag u bh. fudbalu.


Dobra ekipa

- Naravno, zbog našeg Dade (bivši saigrač iz FK Sarajevo Vladimir Petković – op. a.), ponovo sam navijao za Švicu, konstatira popularni Paja, te dodaje:

- Azuri su krenuli „gromoglasno“. No, shodno iskustvima s ranijih završnica velikih takmičenja, ekipe koje na startu pružaju najviše, nažalost, ne dobace do same završnice ili samog kraja. Nadam se da će ovaj put Italijani dobaciti daleko, iako to nije uobičajno za ekipu koja pokaže najviše – postigne najviše golova, na startu turnira. Na kraju negdje ipak kiksa, analizira Pašić.

Inače, Pašić ocjenjuje da su prva dva kola prošla očekivano.

- Na svim završnim turnirima, svjetskim i evropskim prvenstvima, događaju se i iznenađenja, ali sada, uglavnom, prolaze favoriti. Moj favorit Eura 2020 su Francuzi, koji su, ipak, najjača ekipa, pogotovo u ovom sistemu takmičenja, jer imaju dugu klupu. Mislim da oni imaju najviše šansi za titulu. 

Na pitanje ko bih mogao ugroziti “Trikolore”, nekadašnji neuhvatljivi ljevokrilni napadač odgovara:

Englezi nisu ekipa za velike domete

- Ima tu još nekoliko ekipa, koji su – tako da kažem, vječiti favoriti. To su Nijemci, koji još nisu na svom nivou, Italijani, naravno, i Španci.

Ne vjeruje da u prvi plan mogu izbiti aktuelni prvak Evrope Portugal i Engleska.

- Mislim da Englezi nisu ekipa za velike domete, koliko god bili mladi ili bilo šta drugo. Prethodne utakmice su pokazale da to ipak nije ekipa za strahopoštovanje ili najviše domete – zaključio je Pašić.

Mora se snalaziti

- Zbog ratova TV kuće i operatera koji pogađaju poklonike sporta, a posebno fudbala u BiH, nisam uspio gledati sve utakmice Eura 2020. Stalno se moram nekao snalaziti, pošto nemam taj kanal - rekao je Pašić.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.