EURO 2020

Na finalu Evropskog prvenstva bit će čak 60 hiljada navijača na Vembliju

Navodno, mogao bi biti dozvoljen i dolazak oko 2.500 novinara iz čitavog svijeta koji se neće morati podvrgnuti standardnim mjerama karantina po dolasku u Englesku

UEFA natjerala Engleze da promijene odluku. AFP

G. Š. / Telegraph

21.6.2021

Dogovor prema kojem će finalu Evropskog prvenstva na Vembliju u Londonu prisustvovati 60 hiljada navijača blizu je finalizacije, prenosi britanski "Telegraph". Navodno, mogao bi biti dozvoljen i dolazak oko 2.500 novinara iz čitavog svijeta koji se neće morati podvrgnuti standardnim mjerama karantina po dolasku u Englesku.

Sa druge strane, Vlada Velike Britanije bi mogla uskratiti prisustvo navijačima iz inozemstva, čime bi dodatno i osigurala „domaćinsko“ navijanje u slučaju da Engleska bude nastupala u borbi za naslov 11. jula.

Premijer Boris Džonson (Johnson) ranije je najavljivao određeno „razumno prilagođavanje“ mjera, ali je upozorio da će javno zdravlje uvijek biti isključivi prioritet njegove vlade.

S druge strane, neki engleski mediji navode da je mijenjanje odluke Vlade reakcija na šuškanja da će UEFA promijeniti lokaciju odigravanja finalnog susreta kako bi finale bilo što atraktivnije za gledaoce – u sličnom stilu je borba za trofej Lige prvaka u maju premješteno iz Istanbula u Porto.

Kao potencijalno mjesto održavanja finala figurira i Budimpešta, grad u kojem su na „Puškaš areni“ pred punim kapacitetom i u odličnoj atmosferi nastupaju nogometaši mađarske reprezentacije...

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.