HRVATSKA

Slaven Bilić realan: Možda očekujemo previše od ove Hrvatske

- Gledao sam Škotsku protiv Srbije i po načinu proslave i ispoljenim emocijama mogli ste vidjeti šta im je ta pobjeda značila, kaže bivši selektor Vatrenih

Izjava Bilića o selekciji Vatrenih vjerovatno se mnogima neće dopasti. telegraph

M. K.

22.6.2021

Proslavljeni hrvatski reprezentativac, a danas poznati trener, Slaven Bilić, govorio je za škotske medije o utakmici Grupe D između Škotske i Hrvatske, koja će večeras vjerovatno dati još jednog putnika u osminu finala Evropskog prvenstva.

"Škoti mogu pobijediti Hrvatsku, a mislim da nisu imali sreće protiv Engleske. Odlično su se branili, sada im se vratio i Tirni (Kieran Tierney), koji s Robertsonom čini lijevu stranu vrlo snažnom, rekao je Bilić.

Bilić smatra da nisu samo hrvatski igrači pod pritiskom medija, nego i Škoti.

"I dalje smo viceprvaci svijeta. Bio bi velik udarac kad bismo ispali. No pritisak je i na Škotima, ovo je njihov san. Gledao sam Škotsku protiv Srbije i po načinu proslave i ispoljenim emocijama mogli ste vidjeti šta im je ta pobjeda značila. Niko vam ne mora prijetiti da biste bili pod pritiskom. Njega osjećate unutar sebe jer želite biti poraženi", smatra Bilić, te dodaje:

"Škoti su vratili samopouzdanje koje su možda izgubili porazom od Češke. Vratili su momentum i bit će maksimalno motivisani.

Vezni red Hrvatske bivši selektor Vatrenih smatra veoma jakim.


"Ako usporedite ovu Hrvatsku s Hrvatskom koja je igrala u finalu Svjetskog prvenstva, ova Hrvatska malo kaska. Mladi igrači kojima je ovo prvi turnir trebaju iskustvo, kao što su igrači koji su bili na svom vrhuncu 2018. godine platili cijenu 2008., 2010., 2012. i tako dalje. Možda u ovom trenutku očekujemo previše, ali i dalje mislim da smo barem na papiru bolji od Škotske".

"Našem veznom redu može parirati možda samo Francuska. Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, jako malo ekipa na svijetu ima takvu kvalitetu u sredini, rekao je Slaven Bilić.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.