"POSEBNI" PREUZEO "VUČICU"

Eto'o: Murinjo? Volim ga, ali sada je u Romi

Kamerunac i Portugalac sarađivali u Interu sa kojim su osvojili sve što su mogli osvojiti

Eto: Sa Murinjom imao najbolju saradnju. TWITTER

E. Ćosić

22.6.2021

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) nije dugo čekao na posao nakon što se razišao sa Totenhemom. "Posebni" je dogovorio saradnju sa Romom, koja će mu biti drugi klub u Seriji A, nakon što je prethodno vodio Inter u periodu od 2008. do 2010. godine.

Murinjov Inter je 2010. godine pokorio Italiju i Evropu, osvojio sve što je mogao osvojiti i upisao se u historiju kao jedan od rijetkih klubova kojima je pošlo za rukom da osvoje famoznu tripletu. Jedan od najboljih fudbalera tog Intera bio je Samuel Eto'o (Eto'o). Kamerunac je na Meacu stigao u paketu sa novcem za Zlatana Ibrahimovića, što se ispostavilo kao odličan potez. I njega i Intera.

Međutim, sad je Murinjo u Romi, što Etu nije naročito "leglo" iako priznaje da voli portugalskog trenera.

- Volio bih da je Mourinho u Interu. Želim mu sreću u Romi, ali on mora razumjeti, bez obzira što ga volim, Inter će za mene uvijek biti na prvom mjestu. Neću lagati, bolno je vidjeti čovjeka koji mi je dao priliku da osvajam trofeje u Italiji da ide u drugi klub. Međutim, znam da je sretan, prijateljstvo je važno - poručio je Eto'o.

Njih dvojica su sarađivali i u Čelziju u sezoni 2013/14, kada je Murinjo u svom drugom mandatu na Stemford Bridžu doveo iskusnog napadača.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.